lauantai 6. joulukuuta 2014

Pohdintaa

On aivan uskomatonta, että työttömiä paheksutaan, kun he saavat säännöllisesti rahaa tekemättä mitään. Samaan aikaan ihmetellään, kun suomalainen designkäsityö on niin kallista. Nimittäin osa näistä työttömistä yrittävät epätoivoisesti elättää itsensä käsitöillä ja taiteella, jotta ei tarvitsisi koko loppuikäänsä elää yhteiskunnan tuilla. Ja sitten näille tuotteille ei anneta minkäänlaista arvoa. Jokaisen, jolla on tapana käydä erilaisissa myyjäisissä, tai missä ikinä onkin myytävänä suomalaisten omin käsin tekemiä tavaroita, olisi syytä perehtyä suomalaisen työn hinnoitteluun, että mistä se hinta oikein koostuu. Eräs yksinkertainen muistisääntö on, että käsityöläisen käteen jäävä palkka on noin kolmasosa tuotteen myyntihinnasta, kun verot ym. kulut on vähennetty. Siis oikeasti, miettikää! Suomalaisen käsityöläisen valmistamaa kassia, pussukkaa tms. ei ole tehty lapsityövoimalla eikä huonoissa työoloissa. Halpistuotteiden kohdalla sen hinnan maksavat ompelijat ym. työskentelemällä huonoissa oloissa. Jos nyt jotakuta kiinnostaa tällaiset seikat tavaraa ostaessaan. Itseneulottuja sukkia myydään usein todella halpaan hintaan nähden siihen työmäärään, mitä niihin on mennyt, kun "ihmiset eivät kuitenkaan maksa niistä mitään".

Asiasta kolmanteen. On oikein hyvä, että artesaaniopiskelijat kokeilevat myyjäisissä myyntiä jo opiskeluaikana, ihan vain nähdäkseen sopiiko kyseinen myyntikanava juuri itselle. Toisille se sopii, toisille ei. Itse kuulun jälkimmäiseen ryhmään. Olen tähän mennessä 3 kertaa osallistunut myyjäisiin omalla myyntipöydällä, ja se riittää. Tiedän jo, minkälaista se voi olla. Jatkossa aion käyttää muita myyntikanavia, kuten jälleenmyyjiä ja verkkokauppaa. Kaikkea ei tarvitse osata itse, joten sopisi oikein mainiosti, että joku muu hoitaisi myynnin ja itse voisin keskittyä tekemiseen. Tosiaan, se verkkokauppa, ehkäpä joululomalla olisi hyvää aikaa laittaa se pystyyn..?

Haluaisin ruveta oikeasti tekemään jotain ihan muuta, kuin mitä olen tähän mennessä uudella urallani tehnyt. Siis jotain muuta kuin kankaanpainantaa ja sarjatuotantoa. Aloittaa puhtaalta pöydältä ja kehitellä uuden tuotemerkin. Uuden tuotemerkin nimi on tosiaan jo pyörinyt mielessä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti