torstai 19. syyskuuta 2013

Viimeinen viikko

Tämän jakson ompelutunneilla olen oppinut monenlaisia asioita. Osaan nyt ommella erilaisia saumoja, kuten yhdyssauma, päärmesauma, katesauma, edestakaissauma/pussisauma ja laakasauma, sekä kiinnittää vinonauhaa (valmista ja itseleikattua). Lisäksi osaan ommella pöytätabletin ja kaitaliinan, sekä vetoketjullisen ja vuorillisen pussukan. Tein kaksi pussukkaa: ensimmäisestä jäi vuori pois, sillä en tiennyt missä vaiheessa vuorikangas pitää pussukkaan kiinnittää. Toinen pussukka onnistui paremmin. Käytän sitä koulutarvikepenaalina. Tällä alalla penaalin pitää olla iso, sillä mukana pitää kuljettaa jos jonkinlaista tarviketta. Löysin siihen koulun varastosta aivan itseni väristä kangastakin.



Löysin kotoa eräät verhot, joissa on käsinpainetut kuvat, joiden kaveriksi halusin painaa lintukuosin. Verhot päätyivät keittiön ikkunaan.

 
 
 Seinäkankaiden esillepano on nyt ollut täydessä käynnissä. Avoimien ovien päivänä 10.10. saavat vierailijat sitten ihailla näitä kankaita. Oma kankaani kaipasi vierelleen jotain vanhaa ja rustiikkista, koska se ei sellaisenaan oikein istu moderniin ympäristöön. Löysimme vintiltä ihanan vanhan ja kuluneen pikkupöydän, joka juuri ja juuri pysyy liitoksissaan. Sen päälle asetin maitokannun ja kahvipannun, tuoden vähän maalaistunnelmaa. 
 
 


Tällä viikolla on ollut mieliala aika matalalla, johtuen suurelta osin ankarasta yskästä, joka jäi jäljelle viikonloppuisesta sairastamisesta. Alan olla jo aika väsynyt tohon yskimiseen...
Huomenna menemmekin Helsinkiin Habitare-messuille, mikä on ensimmäisen jakson päätös. Odotan päivää mielenkiinnolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti