sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Kankaanpainajaiset

Tiistaina pääsin vihdoinkin valottamaan seulan, kun saimme rikkinäisen valotuslaitteen korjatuksi. Seulan valottaminen on aika vaarallista puuhaa, kun pitää varjella kallisarvoisia silmiään uv-valolta. Oli hienoa päästä painamaan kankaalle omaa kuosia, ja koko tämän viikon meillä onkin ollut varsinaiset kankaanpainajaiset.



Ensimmäiset painokokeilut tein ohuelle puuvillakankaalle, vihreällä ja oranssilla.


Ensimmäinen kangas kuivumassa.


 Pellava on intohimoni, joten oli itsestäänselvää että käytän pellavakangasta. Värjäämätön pellavakangas pääsi loppumaan, en saanut siitä ihan 1x2m kokoista seinäkangasta, joten painoin kyseistä kangasta sitä varten, että voin ommella siitä tuotteita, joita suunnittelemme seuraavalla jaksolla. Samalla tuli treenattua painotekniikkaa; pellavakankaalle painettaessa kun saa käyttää voimaa aika lailla, jotta painojälki olisi hyvä.


Kangas valmiina ja silitettynä.


Rullattuna ja valmiina varastoon odottamaan leikkelyä.


Tämä ihana vihreä pellavakangas kelpasi minulle aivan yhtä hyvin, ja kun leikkasin ostamani palan 1x2m seinäkangasta varten, jäljelle jäi kaistale, josta päätin painaa kaitaliinan, josta näyttäisi tulevan oiva joululiina. Siitä lisää kuvaa myöhemmin, kun olen saanut sen ommeltua valmiiksi liinaksi.

Tässä se kuuluisa seula.

Seinäkangas levitettynä painopöydälle. Huomaa langat, jotka auttavat seulan kohdistamisessa. Hieman haastavaa kohdistaminen kyllä oli langoista huolimatta, sillä niitä ei tahtonut nähdä seulan läpi sen jälkeen kun siitä on kerran vedetty väri läpi. Herätin toisissa kummastusta näiden monien kankaideni kanssa, mutta eihän kukaan ole mestaripainaja syntyessään, painamista pitää treenata, jotta saisi aikaan hyvää jälkeä.


Painaminen vaiheessa. Pöydällä sai hyppiä, jotta yletyin painamaan joka puolelle, koska sekä kangas että painopöytä ovat isoja.


Teipit ja langat poistettuna.



Fiilis on mahtava. Lopputulos on aika lailla sellainen kuin odotinkin. Muutaman millin kohdistusvirheet ei haittaa, sillä niitä ei normaalilla katselulla silmä huomaa. Ja parissa kohdassa kohdistuslanka jäi linnun töyhtöjen päälle, mikä vähän heikensi painojälkeä, mutta ei haittaa sekään. Ensi viikolla olisi vuorossa kankaan kuumamankelointi, jotta väri kestää mahdollisen pesun, sekä reunojen huolittelu paltenauhalla.



1 kommentti:

  1. Kankaanpainajaiset :D Hyvin sanottu!

    Sun kankaasta tuli tosi hieno!

    VastaaPoista