maanantai 25. toukokuuta 2015

Hukkaset

Viimeiseksi näyttötyökseni sovimme, että suunnittelen uuden tuotteen, valmistan ja laitan myyntiin verkkokauppaan. Päätin sitten yllättää kaikki ja tein sudenmuotoisia kirjanmerkkejä, sillä olen aina tykännyt susista. Olen kova lukemaan, joten kirjanmerkki on itselleni tuttu ja tarpeellinen esine.

Pinterestistä löytyvistä susien kuvista hain luonnollista siluettia, ja piirsin kirjanmerkin ääriviivat vapaalla kädellä. Materiaalina käytin 300 g/m² akvarellipaperia. Muita materiaalivaihtoehtoja oli kangas (mikä olisi vaatinut ompelua), huopalevy (johon ei nyt ole varaa sijoittaa) ja ohut vaneri. Jokaisessa on hyvät ja huonot puolensa, mutta siis, päädyin akvarellipaperiin, sillä kaapistani löytyy sitä ennestään. Kaavan avulla piirretyt ja valmiiksi leikatut hukat maalasin lopuksi akvarelliväreillä molemmilta puolilta. Väreinä käytin paynenharmaata ja seepiaa. Paynenharmaa on suosikkivärejäni akvarellipaletilla. Harkitsin myös silmiä, mutta totesin, että parempi ilman. Mitä pelkistetympi, sen parempi. Vähemmän on enemmän. Yhteensä olen tehnyt 100 kirjanmerkkiä, noin 30 kappaleen sarjoissa. Nimeä sai ihan tosissaan miettiä, sillä halusin antaa näille hyvän nimen, eikä sitä ollut helppo keksiä. Lopulta nimeksi valikoitui Hukkanen. Alla muutama esimerkki.









Koska valmistan Hukkaset kokonaan käsin, niitä on oikein mukava tehdä. Yksi kirjanmerkki myös valmistuu suhteellisen nopeasti. Koneiden kanssa työskentely on välillä stressaavaa, kun ne eivät aina toimi niin kuin pitäisi, mutta käsin tekeminen on suorastaan terapeuttista.

Täältä siis löytyy Hukkaset, vielä 29.5. asti: holvi.com/shop/unilintu/section/kirjanmerkit/




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti