sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Tampereen Käden taidot -messut 2014

Perjantaina olimme kaikki tekstiililäiset Käden taidot -messuilla Tampereella. Reissu todella kannatti, sillä mukaan tarttui yhtä sun toista hyödyllistä.

Koivusta tehty viivoitin


10 mm puikot

Tiskiharja, luonnollisestikin puuta. Muovisia en huoli. Olen käyttänyt tällaista monta vuotta, mutta harjakset ovat käytön jäljiltä aivan lintassa, joten oli jo aikakin vaihtaa. Enimmäkseen tiskaan luffasienellä, mutta tietynmalliset astiat kaipaa harjaa.

Käsintehtyä nokkossaippuaa. Usein käsintehdyissä saippuoissa on tosi voimakkaat hajusteet, mutta tältä valmistajalta löytyi myös saippuoita, joihin ei ole lisätty hajusteita. On tässäkin eteeristä öljyä, joka tuoksuu, mutta käytössä sen huomaa, sopiiko tämä vai ei.

Tervanarua. Olen aivan hulluna tervan tuoksuun, ja nyt tuli sitten tällaistakin ostettua. Kysyin myyjältä, mihin tätä yleensä käytetään. Kuulemma monet askartelee tästä tonttuja saunaan.

Käsintehtyjä karamelleja Rovaniemeltä. Tässä versiossa on hillaa, juolukkaa ja maarianheinää.

Tungos oli aivan hirvittävä, samaten väsymys, joka seurasi 4 tunnin kiertelyä, mutta siihen auttoi torkut bussissa, joten jaksoin suht pirteänä ajaa kotiin. Jotkut messuosastot oli niin täynnä yleisöä, että en yksinkertaisesti päässyt näkemään tavaroita. Muun muassa Teippitarhan anti jäi näkemättä. Eksyin kavereista heti ensimetreillä...

Parasta koko messuilla oli aivan ihanat, ryppyiset, keskiaikatyyliset, pellavaiset sekä huovutetut vaatteet. Oikein teki pahaa, kun ei ole varaa sellaisia ostaa. Saman tunteen olen kokenut mm. Rikalanmäen muinaismarkkinoilla. Mutta voinhan toki itse yrittää tehdä samantyyppisiä. Mielenkiintoisimpiiin kuului tietysti Oranssi uni: http://www.oranssiuni.fi/ 

Lankoja katselin tämän jakson kudontaprojektia ajatellen, mutta mitään ei kuitenkaan tarttunut mukaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti