tiistai 30. syyskuuta 2014

Vihreä Uni - työssäoppimispaikan esittely

Viime viikolla alkoi se odotettu jakso, jossa pääsen kokeilemaan yrittäjyyttä. Alusta saakka oli itsestäänselvää, että valitsen 2. lukuvuoden työssäoppimispaikaksi oman NY-yrityksen.
Yrityksen nimi on sama kuin tuotemerkkini, eli Vihreä Uni; se on juuri tarpeeksi erikoinen nimi.

Yllätyksenä ei varmaan tule se, että toimialani on tekstiilituotteiden suunnittelu, valmistus ja myynti. Tavoitteenani on kehittää omaleimaisia tuotteita. Verkkokaupan aion jossain välissä perustaa, ja toinen myyntikanava on erilaiset myyntitilaisuudet, kuten joulumyyjäiset. Teen tätä hommaa pääasiassa kotona Perniön perämetsissä, mutta mm. kankaanpainohommat teen koulussa, ja aina välillä meillä on myös yrittäjyysvalmennustunteja koulussa, ettei tarvitse ihan yksikseen asioita ihmetellä.

Kotona työskentelemisessä on ihan valtavan paljon etuja; säästyy aikaa ja rahaa kun ei tarvitse ajaa joka päivä Saloon; autossa istumista tulee lähes 1,5 h päivässä kun käyn koulussa. Kotona myös jaksaa paremmin, olo on virkeämpi. Ehdin käydä aamulenkilläkin ennen töiden aloittamista. Työajat voin määritellä aivan itse. Joskus tulee yllättäviä tilanteita, kuten tänään; jouduin hinaushommiin, kun traktori upposi ojaan, tilanne näytti pahalta, mutta selvittiin siitäkin. Ja ompeluhommat sai taas jatkua. Saan myös mukavasti vastuuta, kun tosiaan täytyy itse huolehtia, että työtunteja tulee riittävästi.

Muutama uusi tuote on suunnitteilla. Kerron niistä sitten kunhan saan jotain konkreettista aikaiseksi niiden suhteen. Sain myös luotua tuotemerkilleni oman facebook-sivun. Että siitä se sitten lähtee.

.
Tärkein työvälineeni.

2 kommenttia: