sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Viime hetken rutistus

Kevään viimeinen jakso on lopuillaan, joten olisi aika päivittää jakson aiheita vähän tännekin. Eli tehtävänä oli piirtää 100 erilaista printtiä, kokeilla brodeerausta sekä kehittää omia tuotteita. 100 printin piirtäminen kuulosti aluksi kiehtovalta haasteelta, mutta ei se loppujen lopuksi niin helppoa ollutkaan, ei mikään mahdoton tehtävä kuitenkaan. Päätin valmistaa kangaskasseja, kuten moni muukin meidän ryhmästä. Kankainen ostoskassi on ainakin järkevä tuote, ja suht helppo tehdä.


Printtejä: parhaat palat


Tämän lautakuosin piirsin jo syksyllä.

Keskellä päällimmäisenä oleva tekele syntyi muuten vahingossa, kun testasin sivellintussia syksyllä.

Kissapiirroksen pohjalta suunnittelin tekeväni tyynyjä, mitä en kuitenkaan ehtinyt tämän jakson aikana toteuttamaan, mutta myöhemmin sitten... Kaadetusta lammenrantahaavasta piirretyn kuvan olisin halunnut brodeerata, mutta brodeerausohjelma ei osannut käsitellä näin monimutkaista kuvaa. Harmi. Olisin tehnyt siitä kangastaulun.

Vasemmassa reunassa oleva printti on oma suosikkini.

Suunnittelin oman fontin! Voi olla että tällainen on jo olemassakin... Ja nyt vasta huomasin että W puuttuu...





Brodeerausta ja kankaanpainoa


Printti, jonka onnistuin brodeeraamaan. Tästä olisi tarkoitus tulla rintakoru.

Valitsin printin, josta valotin uuden seulan. Printin nimi on Pärekoppa. Emulsiota tuli vähän turhan paksulti, mutta tuli siitä silti ihan onnistunut. Osa viivoista jäi painettaessa vähän heikoiksi, mutta se tuo vaan elävyyttä kuosiin, kun ei ole kaikki viivat tasapaksuja. Muutaman painokokeilun jälkeen leikkasin kassikankaita ja painoin kuvion kassin toiselle puolelle. Päätin tehdä turkooseja, valkoisia ja vihreitä kasseja. Turkoosiin ja valkoiseen tuli musta painoväri, ja vihreään ruskea. Puhdasta sekä maanläheistä.


Raporttitestausta. Kohdistus ei mennyt ihan kohdilleen, kun ei seulan läpi tahtonut nähdä.


Valkoisia kassikankaita painettuna.

Vihreä kassikangas.




Valmiit kassit

 

Vihreitä ja turkooseja kasseja tein kumpaakin 9, ja valkoisia 6, eli yhteensä 24 kassia. Huomista varten ompelin niistä valmiiksi vain osan, joten kesällekin jäi ommeltavaa.






Opintomatka Marimekon tehtaalle


Viime torstaina kävimme ryhmän kanssa Helsingissä Marimekon tehtaalla sekä Kiasmassa, jossa oli myös Marimekon näyttely. Oli hieno ja onnistunut reissu. Kiasmasta sai mukaan tällaisen hienon julisteen:

 

 

Printtikansio


Askartelin tänään vielä tällaisen kansion printtikokoelmaani varten. Taitoin akvarellipaperin kahtia ja ompelin sivut yhteen. Napit narujen kanssa pitää sisällön koossa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti